Vores historie

I de dybe skove i Värmland, Sverige var vinteren 1889 den koldeste i mands minde.

Det har vi i hvert fald altid troet, for det var dengang, vores grundlægger, Per Anderson, slog sine sidste kuskeslag for at få varmen og grundlagde den virksomhed, som sørger for opvarmning af rigtigt mange husstande i dag. Hans idé var simpel: Varme er for vigtigt til at sjuske med. Derfor skal alt, hvad der produceres, kunne tåle de hårdeste belastninger – ingen skal nogensinde mangle vand eller varme, hvis de har handlet med Andersons fabrik i Arvika, Sverige.

Med tiden voksede virksomheden. Nogle mente, at navnet Thermia var passende, og sådan blev det. I 1923 blev navnet registreret hos den svenske patent- og varemærkestyrelse, og et varemærke var født – det rødblå logo var snart at finde på pumper, som blev leveret stadigt længere ud i Sverige og så småt også til eksportmarkedet. Andersons idéer om kvalitet blev værdsat mange steder.

Samtidig levede man i opfindelsernes tidsalder. Intet er så godt, at det ikke kan blive bedre, og fra Thermia’s fabrik kom der en stadig strøm af nye patenter og produkter. Alle idéer blev testet, og Thermia tager så småt et tydeligt lederskab i sin egen branche: Varmepumper. 

Det er en udvikling, som alle profiterer af. Ikke mindst de villaejere, som får mere energi for pengene via nye teknologiske innovationer. Og da Thermia i 1973 lancerer Sveriges første varmepumpe med indbygget varmtvandsbeholder, er det ikke kun husejerne, der er glade. Også klimaforskerne begynder at forstå, at klimaintelligent opvarmning ikke er umuligt.

Omkring 130 år senere ligner det meste sig selv. Thermia ligger stadigvæk i Arvika og producerer fortsat varmepumper med Per Andersons idéer bag hver eneste skrueomdrejning. Vi leverer klimaintelligent varme og vand til mange tusinde ejendomme hvert år, og selv om udviklingen naturligvis er gået fremad i mange henseender, så er vi trygge ved, at det vigtigste er, som det altid har været. Kvalitet vinder i længden.