Hvad kan du bruge en varmepumpe til?

Med en varmepumpe får du både grøn og billig opvarmning af din bolig. Her kan du læse mere om, hvad du kan bruge en varmepumpe til.

Se her, hvordan en varmepumpe fungerer

Bæredygtig og energieffektiv opvarmning

En varmepumpe er en af de mest miljøvenlige, bæredygtige og energieffektive løsninger til opvarmning af en bolig. Det skyldes, at en varmepumpe udnytter den gratis energi, der findes i luften eller jorden.

Uanset om du har gulvvarme eller radiatorer, sørger varmepumpen for at fordele varmen rundt i din bolig.
For at finde ud af hvilken varmepumpe der er bedst til netop dit hus,
kontakt vores forhandlere

Varmt vand med god samvittighed

Thermias varmepumper sørger også for varmt vand i hanerne og badet til den lavest mulige pris. Det sikrer maksimal udnyttelse af energien og mindre spild.

Varmepumpen har desuden en indbygget funktion, som minimerer risikoen for legionella bakterier i varmtvandsbeholderen.

Køling med lave driftsomkostninger

På en varm sommerdag kan en varmepumpe også hjælpe med køling af din bolig. Det kan enten ske ved passiv eller aktiv køling.

Ved passiv køling udnyttes den naturlige lave temperatur i den nedgravede jordslange til at skabe et behageligt svalt indeklima på varme sommerdage. Energiforbruget er minimalt og svarer til et par glødepærer. En varmepumpe med passiv køling er således væsentligt billigere i drift end aircondition.
Mere info om køling 

En varm dukkert, som ikke koster kassen

Har du en pool, vil du sikkert også gerne kunne bruge den uden for sommersæsonen. En varmepumpe kan hjælpe med at varme vandet i poolen op, når solens stråler ikke rækker. En varmepumpe er nemlig billig i drift. Samtidig er den yderst miljøvenlig.

Se vores tjekliste for mere info, inden du køber en varmepumpe


Læs om andres erfaringer med en varmepumpe.

Indhold

Grundlæggende om varmepumper

En varmepumpe udnytter den energi, der findes i jorden, vandet eller luften og overfører den til dit opvarmningssystem efter et simpelt princip.
Varmepumpen udvinder ganske enkelt den energi, der findes i jord, luft eller vand, så den kan bruges til opvarmning, varmt vand eller til køling.

Fordele ved at bruge en varmepumpe

I de fleste tilfælde er jordvarme en billig energikilde. Ofte kan du begynde at spare penge fra første dag. Derudover øger et jordvarmeanlæg, værdien af ​​dit hus. Her finder du ut fordelene ved at bruge en Thermia varmepumpe.

Vigtigt når du skal købe en varmepumpe

En varmepumpe er en investering, og det er vigtigt at vælge en model, som passer til dit hjem og dine behov. Her har vi samlet en række nyttige oplysninger, som kan hjælpe dig, der overvejer at købe en varmepumpe.

Spare penge på varmepumpe

Varmepumpen bruger meget lidt energi på selve kølingen, og omkostningerne er derfor minimale. Hvor meget du skal investere i en varmepumpe med kølefunktion, afhænger af forskellige faktorer ved dit hus og din grund.

Thermia Tryg