Hvad kan du spare med et jordvarmeanlæg?

Der er store gevinster at hente ved at installere en jordvarmepumpe – både i forhold til miljøet og din økonomi.

Hvor meget kan jeg spare med jordvarme?

Der findes ikke et enkelt svar, som gælder for alle, for hver bolig og hver installation er unik. Overordnet set kan vi dog sige, at det er muligt at opnå en reduktion i varmeudgifterne på op til 80 % – afhængig af dit eksisterende varmeanlæg. Prøv vores enkle beregner her på siden for at få en indikation af din potentielle besparelse.

Et mere fyldestgørende og retvisende svar kan du få ved at kontakte en forhandler, som kan komme og besigtige din bolig. Installatøren vil danne sig et overblik over dine behov og de forudsætninger, din bolig giver. På baggrund af dette vil installatøren anbefale, hvilken varmepumpeløsning som egner sig bedst i dit tilfælde. I den forbindelse kan du også få oplyst, hvor store årlige besparelser du kan forvente i forhold til dit eksisterende varmeanlæg.

1. Tjener sig ind med tiden

At investere i jordvarme er en langsigtet investering. De reducerede varmeudgifter, som jordvarmen medfører, vil med tiden dække etableringsomkostningerne. Det er normalt med en tilbagebetalingstid på 5-10 år. Det er der ikke mange andre varmeanlæg, som kan matche.

2. Besparelser fra dag ét

Du skal ikke vente længe for at se resultaterne. Selv om du måske tager et lån for at finansiere jordvarmen, så sparer du penge fra dag ét. Du vil normalt opnå besparelser på dine varmeudgifter, som er større end både renter og afdrag på lånet. Det regnestykke uddyber vi her.

3. Din boligs værdi stiger

Når du installerer jordvarme, stiger værdien af din bolig. Det betyder, at en jordvarmepumpe betaler sig selv to gange: Først ved at betale etableringsomkostningerne og dernæst i form af en højere salgspris, den dag du sælger huset.

Hvad koster jordvarme?

Det spørgsmål får vi ofte. Heller ikke her findes der et enkelt svar, fordi den konkrete pris afhænger af forholdene. Du kan med fordel betragte omlægningen til jordvarme som en investering. Besparelserne er nemlig ofte så store, at de både kan betale renter og afdrag, hvis du er nødt til at finansiere etableringen af jordvarme med et lån. Desuden stiger din bolig i værdi, når du installerer jordvarme.

Helt generelt er tilbagebetalingstiden mellem 5 og 10 år. Det forudsætter dog, at boligens opvarmning er baseret på vand. Er der tale om elvarme, gælder der andre faktorer. Brug beregneren her på siden for at få oplyst en anslået besparelse.

Uanset hvordan du finansierer etableringen af jordvarme, vil der være store gevinster at hente under jordoverfladen. Både i forhold til miljøet og din økonomi. Det er desuden værd at huske, at der findes forskellige tilskuds- og støtteordninger, som du kan gøre brug af i forbindelse med omlægning til jordvarme. Læs mere om mulighederne her.

For at få en helt nøjagtig pris på et jordvarmeanlæg til din bolig, skal du kontakte en lokal installatør. Her kan du få et tilbud, som tager højde for dine behov og de konkrete forhold, som gør sig gældende i din situation.

Hvordan installeres jordvarme?

Se, hvor enkelt det er at få installeret et jordvarmeanlæg.

Så nemt er det

Klar til jordvarme?

Se Thermias brede udvalg af jordvarmepumper.
Høj kvalitet, høj effektivitet, lang levetid.

Thermias jordvarmepumper

Tal med en ekspert

Din lokale forhandler hjælper dig gerne med gode råd, hvis du overvejer at købe en varmepumpe – helt gratis!

Jeg vil tale med en ekspert

Udfyld formularen, så kontakter vi dig snart!

Navn: * By: * Telefon: * Mail: *

(* = skal udfyldes)