Familien Gjefsen valgte en jordvarmepumpe til deres nye hus

"Vi har valgt en opvarmning, der som udgangspunkt er klimaneutral. Det er også forudsigeligt. Vi skal ikke længere bekymre os om, at elpriserne stiger "

Familien Gjefsen

Hus: Hus af træ
Boligareal:
 250 m2
Beliggenhed: Brandbu, Norge
Antal personer: to voksne og o 2 barn
Type varmepumpe: Diplomat
Varmekilde: jorden som energikilde, vertikal jordvarme

Familien Gjefsen valgte en jordvarmepumpe til deres nye hus. Det havde de to tungtvejende argumenter for at gøre:  for det første er vintertemperaturerne i deres del af Norge helt ned til -25 grader Celsius og for det andet kan elektricitetspriserne forventes at svinge betragteligt over de næste 30 år. Med en jordvarmepumpe får de mest mulig varme ud af mindst mulig energi og slipper for at bekymre sig om el-prisernes udvikling.

Den to-etages villa i et nyt boligområde i Brandbu ligger omkring 70 km nord for Oslo. De 30 familier, der var en del af boligområdets første fase har alle valgt deres foretrukne varme-løsninger. Fordi Camilla og Thor Erik begge er uddannede økonomer, faldt deres valg hurtigt på geotermisk opvarmning som den rigtige løsning. “Sammenlignet med andre muligheder, er varmepumpen måske lidt dyrere i anskaffelse, men driftsbesparelserne på længere sigt gør det hele værd. Og så har vi valgt en nærmest klima-neutral varme-løsning” forklarer Thor Erik og tilføjer, “Vi har en stabil løsning med effektiv drift. Vi behøver ikke bekymre os om hvorvidt el-prisen går op eller ned”. 

Camilla fortsætter: “Vi var enige om at vi ville have gulvvarme. Det giver uden tvivl mest komfort om vinteren. Det sidste spørgsmål var varmekilden: elektricitet eller vand? Vand var det det oplagte valg for os.”

Et lille rum bag køkkenet er det eneste sted, hvor man kan se varmesystemet med slanger og koblinger der cirkulerer 250 liter varmt vand i et lukket system. Jordvarmen fra Thermia varmepumpen fordeles til varme på begge etager og til varmt vand.

Systemet er næsten lydløst: “Når børnene er gået til ro og der er stille i huset, er alt du kan høre en lav brummen fra det fuldautomatiske varme-system”, siger Thor Erik.

”Sammenlignet med alternativer, virker denne løsning måske dyrere i anskaffelse. Men på lang sigt er det sund fornuft og så har vi valgt en varme-løsning, der nærmest er klima-neutral” - Camilla and Thor Erik

Har du spørgsmål om valg af Thermia varmepumpe? Kontakt os, så hjælper vi dig!

Gratis rådgivning

Uten koste, og helt uforpliktende, beregner og utarbeider vi forslag til varmepumpeløsning.

Udfyld formularen

Fyll ut opplysningene nedenfor og klikk send. Vi beregner energibesparelse og utarbeider forslag til varmepumpe basert på opplysningene nedenfor.

(* = skal udfyldes)

All personlig informasjon blir behandlet i henhold til våre regler for beskyttelse av persondata

Navn: * Adresse 1: * Postnummer: * Sted:* Telefon/mobil: * E-post: *

Nåværende energiforbruk

Oljeforbruk, liter/år El. til oppvarming, kWh/år Ved, parafin eller annet:

Huset

Byggeår: * Boligareal, totalt m²:

Jeg er interessert i varmepumpe for:

Annet som kan ha betydning for energiforbruk og beregning av besparelse:

Jordvarme - pris og besparelser

En varmepumpe betaler sig selv to gange:
Først ved at betale etableringsomkostningerne og den dag du sælger huset.

tjek, hvad du kan spare

Jordvarme - Ofte stillede spørgsmål

Her er svarene på de mest almindelige spørgsmål, vi får om jordvarme.

spørgsmål og svar