Værd at vide, før du køber en varmepumpe

En varmepumpe er en investering, og det er vigtigt at vælge en model, som passer til dit hjem og dine behov. Her har vi samlet en række nyttige oplysninger, som kan hjælpe dig, der overvejer at købe en varmepumpe.

Tre vigtige faktorer, når du skal vælge varmepumpe

Disse tre faktorer bør du være ekstra opmærksom på, når du skal finde den varmepumpeløsning, som passer bedst til dit hus og dine behov.

  • Den samlede årlige varmefaktor (SPF-værdien)
    SPF-værdien angiver den samlede årlige varmefaktor – altså varmepumpens effektivitet i løbet af et helt år. Det samme gør den såkaldte SCOP-værdi, men fordi SPF-værdien også medregner produktionen af varmt vand, giver den et mere retvisende billede af, hvor effektiv varmepumpen reelt er i drift.
  • Mængden af varmt vand
    Af din varmepumpes samlede energiforbrug går minimum 20 procent som regel til opvarmning af brugsvandet. Det er derfor vigtigt, at du kender din husstands behov, når du vælger varmepumpe. Sådan sikrer du, at der altid er varmt vand nok i hanerne.

  • En erfaren og ansvarsfuld forhandler
    Bag en god varmepumpeløsning står en forhandler, der tager det overordnede ansvar. En erfaren forhandler kan foretage den korrekte dimensionering af dit anlæg på baggrund af en vurdering af dit hus og dine behov. I denne vurdering ses bl.a. på, hvor meget varme og varmt vand der skal produceres for at opnå den optimale sammenhæng mellem komfort og driftsøkonomi.

Tjekliste, når du skal købe en varmepumpe

Inden du beslutter dig for at købe en varmepumpe, er der en række kontrolspørgsmål og overvejelser, der skal tages. Følg vores enkle tjekliste, og du er godt forberedt på dit kommende køb.

Uden at det skal koste dig noget, og selvfølgelig helt uforpligtende, beregner vores forhandler dine energibesparelser og udarbejder forslag til varmepumpeløsning baseret på de oplysninger, du giver dem.

Kontakt os Kontakt vores forhandler

Udfyld formularen, så kontakter vi dig snart!

Navn: * By: * Telefon: * Mail: *

(* = skal udfyldes)