Perfekt indeklima året rundt
– brug også din varmepumpe til køling

Din jordvarmepumpe kan også sørge for billig køling af dit hjem på varme sommerdage.

Varmt hjem, varmt vand og køling fra én og samme energikilde

 

Det ligger i navnet; en varmepumpe sørger for opvarmning – af dit hus og dit brugsvand. Alle Thermias jordvarmepumper kan imidlertid også hjælpe med at skabe et dejligt svalt indeklima på hede sommerdage. Endda med et meget lavt energiforbrug.

Med det, der kaldes passiv køling, udnytter anlægget den naturlige lave temperatur i den nedgravede jordslange til at skabe et svalt indeklima. Denne proces bruger kun minimalt energi – svarende til et par glødepærer. En varmepumpe med passiv køling er således væsentligt billigere i drift end traditionel aircondition.

Når du har indstillet den ønskede indetemperatur, sørger varmepumpen for resten. Og på den måde får du glæde af din varmepumpe hele året: Varme om vinteren, køling om sommeren og varmt vand i hanerne på alle årstider.

Hvad koster køling med en varmepumpe?

Varmepumpen bruger meget lidt energi på selve kølingen, og omkostningerne er derfor minimale. Hvor meget du skal investere i en varmepumpe med kølefunktion, afhænger af forskellige faktorer ved dit hus og din grund. Lad os kontakte dig – eller kontakt selv en af vores forhandlere – og få et prisoverslag.

KONTAKT OS KONTAKT EN FORHENDLER
Navn: * By: * Telefon: * Mail: *

(* = skal udfyldes)

Hvordan virker det?


Temperaturen i jorden ligger året rundt på et jævnt niveau mellem 0 og 5ºC. Ved at cirkulere kølevæsken i jordslangen genererer anlægget køling. Den proces kaldes passiv køling.

Passiv køling er i langt de fleste tilfælde rigeligt til at skabe et behageligt svalt indeklima på varme dage. Ønsker du en lavere indetemperatur, skal du i stedet vælge en varmepumpeløsning med aktiv køling. Ved aktiv køling hjælper varmepumpens kompressor med ekstra køling efter behov.

Når du bruger en jordvarmepumpe til køling, er gevinsten desuden dobbelt. Det skyldes, at den varme kølevæske, som sendes tilbage ud i jordslangen for igen at blive kølet ned, også afgiver energi. Denne energi lagres og sikrer endnu mere energieffektiv opvarmning i løbet af efteråret.

Hvad kræver det?


For at kunne generere køling skal varmepumpen være udstyret med et kølemodul. I flere af Thermias varmepumper er kølemodulet indbygget, og ellers kan du let tilføje et kølemodul fra Thermias omfattende tilbehørssortiment.

For effektiv afkøling af hele dit hjem skal du bruge en eller flere såkaldte ventilatorkonvektorer, som kan fordele den kølige luft rundt i boligen. Thermia tilbyder flere forskellige ventilatorkonvektorer i vores tilbehørsprogram.

 

Se hele vores udvalg af tilbehør.

Se vores jordvarmepumper

Tag gerne et kig på vores udvalg af varmepumper for at sammenligne ydeevne og hvad der er inkluderet i hver enkelt jordvarmepumpe.

Vores Varmepumper

Fra varmepumpe til kølepumpe

Thermias varmepumper omdanner din varmepumpe til et energieffektivt køleanlæg på varme sommerdage.!

Køling med Varmepumpe