Tilskud og støtteordninger

1. Spar penge, få tilskud fra Bygningspuljen!

Du kan få tilskud fra den såkaldte Bygningspulje til en række energiforbedringer i helårsbeboelse. Nye puljen åbner i 2022.

Jordvarme er ofte den løsning, hvor du får den økonomisk bedste investering med størst tilskud, mens der også meget at hente på varmeregningen med omlægning til en luft-til-vand varmepumpe. Du kan få tilskud, hvis du omlægger fra olie, gas, træpiller, halm, flis, brande eller elvarme.

Hvis du f.eks. bor i en boligforening uden for fjernvarmeområde, kan I nu også få tilskud til en stor varmepumpe.

Næste ansøgningsrunde i 2022
Puljen for 2021 er lukket, men du kan søge om nye tilskud næste år, 2022, og derefter fortsætte til år 2026

 

Dette kan du få i tilskud til Varmepumpe

Læs mere, beregne og ansøg om tilskud fra Energistyrelsen her

2. Udnytte dit håndværkerfradrag

I 2021 steg håndværkerfradrag til 25.000 kr. Så uanset om du har fået afslag på energitilskud, kan du modtage tilskud til din varmepumpeløsning, hvis du ikke vil vente til næste runde i Bygningspuljen.

Læs mere her

Når du skal købe en varmepumpe

Her finner du en tjekliste til at hjælpe dig med dit valg af varmepumpe.

tjekliste her

Kontakt vores lokale eksperter

De hjælper dig med spørgsmål om varmepumper og installationer i dit område.

spørg vores installatør om råd

Gratis rådgivning

Overvejer du at købe en varmepumpe? Vi hjælper dig gerne med gratis rådgivning.

Jeg ønsker rådgivning

Vi hjælper dig gerne med spørgsmål, hvis du overvejer at købe en varmepumpe. Udfyld formularen, så kontakter vi dig snart!

Navn: * By: * Telefon: * Mail: *

(* = skal udfyldes)

Den Europæiske Union har vedtaget en lov, som har til formål at øge interessen for brugen af vedvarende energikilder (RES) i 2009 (2009/28/EC). Artikel 2 i dette direktiv beskriver, hvilke energikilder anses som værende vedvarende. Det omfatter aerotermi (energi fra luften), hydrotermi (energi fra vand) samt geotermi (energi fra umiddelbar under jordoverfladen). Direktivet understreger nødvendigheden af varmepumper for at kunne anvende disse vedvarende energikilder.

Den Europæiske Union støtter vedvarende energi fra varmepumper, hvorfor et flertal af EU-medlemslande tilbyder tilskud til sådanne projekter. Der findes forskellige tilskudsordninger og finansielle støtteordninger, som reducerer investeringsomkostninger og i visse tilfælde også driftsomkostninger med tocifrede procentsatser.

Et opvarmningssystem baseret på en varmepumpe er karakteriseret af holdbarhed, lav vedligeholdelse samt lave driftsomkostninger. 

Eurostat informationer viser, at opvarmning stadig udgør 49% af omkostningerne i private hjem. Derfor er et nøje udvalgt og professionelt opvarmningssystem af afgørende betydning for alle husejere.

Thermias varmepumper giver op til 80% i energibesparelser, 50-75% besparelser på driftsomkostninger og kan reducere CO2 belastningen med omkring 100%. Dog medfører beslutningen om at installere et opvarmningssystem med vedvarende energi en større investering, som dog forholdsvis hurtigt tjener sig ind pga. energibesparelserne. Det er en relativ ny teknologi, og du skal sikre dig, at du har alle informationer samt være opmærksom på, at systemet virkelig kan opfylde dine behov og forventninger.

Du er velkommen til at kontakte en autoriseret Thermia-forhandler for flere informationer om tilskuds- og støtteordninger.