Tilskud og støtteordninger

 

Spar penge, få tilskud!

Du kan fra 15. oktober 2020 få tilskud fra den såkaldte Bygningspulje til en række energiforbedringer i helårsbeboelse.

Jordvarme er ofte den løsning, hvor du får den økonomisk bedste investering med størst tilskud, mens der også meget at hente på varmeregningen med omlægning til en luft-til-vand varmepumpe. Du kan få tilskud, hvis du omlægger fra olie, gas, træpiller, halm, flis, brande eller elvarme.

Læs mere og ansøg om tilskud fra Energistyrelsen
Vi har VE-godkendte installatører, der hjælper dig med installationer. Du kan finde dem her. 

Den Europæiske Union har vedtaget en lov, som har til formål at øge interessen for brugen af vedvarende energikilder (RES) i 2009 (2009/28/EC). Artikel 2 i dette direktiv beskriver, hvilke energikilder anses som værende vedvarende. Det omfatter aerotermi (energi fra luften), hydrotermi (energi fra vand) samt geotermi (energi fra umiddelbar under jordoverfladen). Direktivet understreger nødvendigheden af varmepumper for at kunne anvende disse vedvarende energikilder.

Den Europæiske Union støtter vedvarende energi fra varmepumper, hvorfor et flertal af EU-medlemslande tilbyder tilskud til sådanne projekter. Der findes forskellige tilskudsordninger og finansielle støtteordninger, som reducerer investeringsomkostninger og i visse tilfælde også driftsomkostninger med tocifrede procentsatser.

Et opvarmningssystem baseret på en varmepumpe er karakteriseret af holdbarhed, lav vedligeholdelse samt lave driftsomkostninger. 

Eurostat informationer viser, at opvarmning stadig udgør 49% af omkostningerne i private hjem. Derfor er et nøje udvalgt og professionelt opvarmningssystem af afgørende betydning for alle husejere.

Thermias varmepumper giver op til 80% i energibesparelser, 50-75% besparelser på driftsomkostninger og kan reducere CO2 belastningen med omkring 100%. Dog medfører beslutningen om at installere et opvarmningssystem med vedvarende energi en større investering, som dog forholdsvis hurtigt tjener sig ind pga. energibesparelserne. Det er en relativ ny teknologi, og du skal sikre dig, at du har alle informationer samt være opmærksom på, at systemet virkelig kan opfylde dine behov og forventninger.

Du er velkommen til at kontakte en autoriseret Thermia-forhandler for flere informationer om tilskuds- og støtteordninger.